00

days


00

hours


00

minutes


00

seconds


PROGRAMMA

 

12 september is het zover! De Offshore Experience vindt plaats op een unieke locatie; de Kampanje op het terrein van Willemsoord. Deze locatie, gelegen in het hart van Den Helder, weerspiegelt de offshore sector perfect. Het ruige karakter, de toepassing van duurzame innovatie en het in contact staan met de natuurlijke elementen wind en water. Een blauwe economie wordt steeds belangrijker met de enorme aanspraak op ruimte. Dus, hoe kan een offshore windpark of gasplatform zijn ruimte delen met visserij of aquacultuur? Tijdens de Offshore Experience doe je kennis op over de belangrijkste onderwerpen van de offshore uitdagingen van vandaag. De Offshore Experience is bedoeld voor iedereen die actief is in de blauwe economie: voor professionals, ondernemers en onderzoekers. Heb je affiniteit met offshore energie, ecologie, visserij of transport, dan zien we je graag op 12 september in Den Helder. Door de bezoeker in contact te brengen met de laatste ontwikkelingen en het werk 'buiten', willen we ze extra enthousiast maken en informeren.

Het Offshore Experience programma bestaat uit drie delen: the Experiences; diepgaande masterclasses en plenaire sessies.

10:00
 

Opening Offshore Experience door dagvoorzitter (Rogier Elshout)
Plenaire sessie (Port Of Den Helder,  Jacoba Bolderheij + de burgemeester van Den Helder, Jan de Boer) 

Keynote speech door HCCS over het 'High Value of The North Sea' rapport Veiligheid/kwetsbaarheden in relatie tot waardecreatie uit de blauwe economie in de Noordzee (rapport High Value of The North sea) van de auteurs van het Hague Centre for Strategic Studies (HCSS).

Keynote vervolg: Veiligheid van de Nederlandse Noordzee: Van analyse naar actie Follow-up vanuit het Programma Bescherming Noordzee Infrastructuur (Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat) over de huidige situatie en plannen om het veiligheidsniveau van de Nederlandse Noordzee te verbeteren  (Kees Schellens). 

Panel: Wat zijn de verantwoordelijkheden van de sectoren van de blauwe economie voor het waarborgen van de veiligheid op de Noordzee? Paneldiscussie met prominente vertegenwoordigers van de sectoren van de blauwe economie (Energie, Handel & Transport, Visserij & Aquacultuur en Natuurbehoud). 

Panel members: Kees Schellens (programma directeur bescherming Noordzee en infrastructuur), Willem Bentinck (Voorzitter, Loodswezen), Tim Heddema (President van Pelagic Freezer-trawler Association (PFA) & Redersvereniging voor de Zeevisserij (RVZ), Wytske Postma (Stichting De Noordzee) en Nicolien Vrisou van Eck (EBN).

 

11:00

Experiences en koffie
11:00 - 11:45 allround

11:45

Ronde 1 master-classes

"Veiligstellen opkomende blauwe economieën" - Nico Buytendijk en Erwin Coolen​ (CoP Noordzee)
11:45 - 12:30

"Hoe zorgen we op termijn voor energiezekerheid in de Noordzee? De toekomst van offshore-energie". - René Peters (TNO)

11:45 - 12:30

"Zorgen voor de infrastructuur van de blauwe economie: Beter veilig dan spijt". - Nico de Wit (Intramar) 
11:45 - 12:30

12:30

Lunch
Mede mogelijk gemaakt door CoP Noordzee
12:30 - 13:45 allround

13:45

Ronde 2 master-classes

"De rol van de Noordzee voor onze voedselzekerheid" - Caroline Verwijs (Krijn Verwijs)
13:45 - 14:30

"Bescherming van biodiversiteit na offshore windparken" - Atse van Pelt (Natuur & Milieu) Conny Groot (De Rijke Noordzee)
13:45 - 14:30

"De groeistuipen van offshore wind op weg 50 GW in 2040" - Jasper Vis (SSE Renewables) 

13:45 - 14:30

13:45

Side event

"Navigeren in de toekomst: Beheersing van veiligheids-scenario's in een drukkere Noordzee". 
13:45 - 15:00

14:30

Thee en Experience 
14:30 - 15:15 allround 

15:15

Afsluitende sessie en masterclass Koolstofafvang en -opslag (CCS) in de Noordzee Hergebruik van infrastructuur voor energiezekerheid en klimaatdoelstellingen (mogelijk gemaakt door Neptune Energy)
15:15 - 16:15 plenaire sessie

16:15

Borrel
Mede mogelijk gemaakt door Port of Den Helder 10 jarig bestaan!