offshore
experience
9 september '25
De Kampanje, Den Helder
Blue leadership
Blue leadership
Offshore Experience 2025
Sessies en panels
Meer informatie over de plenaire sessies en paneldiscussies vind je binnenkort hier!

Vroege Vogel ontbijtsessie (09.00-10.00u)
Ontbijtsessie | 09:00-10:00 uur | Theathercafé/ Kleine Zaal
Let op: Tijdens deze sessie wordt ontbijt geserveerd aan de deelnemers. Wij verzoeken je je deelname aan deze sessie (zonder extra kosten) kenbaar te maken bij de aankopen van je ticket op deze site. De sluitingsdatum is 2 september. Er is plek voor 40 geregistreerde deelnemers.
De Kop van Noord-Holland ondergaat een significante transitie op het gebied van energie. Met de opkomst van duurzame energiebronnen zoals wind- en zonne-energie, groeit de regio uit tot een belangrijke speler in de energietransitie van Nederland. Dit biedt nieuwe economische kansen en werkgelegenheid, wat bijdraagt aan de brede welvaart in het gebied. Naast economische groei wordt er ook geïnvesteerd in de leefbaarheid van de regio. Duurzame projecten stimuleren niet alleen de ecologische duurzaamheid, maar verbeteren ook de sociale cohesie en gezondheid van de inwoners. Gemeenten werken samen met bedrijven en onderwijsinstellingen om innovaties te bevorderen, zoals waterstoftechnologie en circulaire economie, wat leidt tot een sterke, veerkrachtige lokale economie. De Kop van Noord-Holland biedt kansen juist door zijn integrale benadering van duurzame ontwikkeling. Dit moet ervoor zorgen dat de Kop van Noord-Holland niet alleen economisch, maar ook sociaal en ecologisch floreert, wat een positieve impact heeft op de brede welvaart van de regio.

Presentatie door
Thijs Pennink
oud-directeur Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord. Tegenwoordig onder andere actief als (strategisch) adviseur van de New Energy Coalition

Introductie door
René de Visser
Business Development Manager Energietransitie Rabobank
Plenaire sessies (10.30u en 15.30u)
De prijs van Natuur
Plenaire sessie | 10.30-11.15u | Stadshal | Moderatie: Joost Hoebink
In de nieuwe groene en blauwe economie is een gezonde natuur en maatschappelijke waarde een vereiste en geen randvoorwaarde. Tegelijkertijd staat Nederland voor de enorme opgave om de energievoorziening te verduurzamen, waarbij de ecologische draagkracht van de Noordzee steeds verder onder druk komt te staan. Bij de ontwikkeling van wind op zee wordt in toenemende mate aandacht gegeven aan natuurbescherming en natuurversterking. Maar hoe verhouden deze kwalitatieve voordelen van een robuuste natuur zich tot de betaalbaarheid en haalbaarheid van hernieuwbare energieprojecten en de investeringsbereidheid van financiers en ontwikkelaars? In deze sessie leggen we de link tussen ecologie en economie, gaan we in op de mogelijkheden om de kwalitatieve voordelen van een robuuste natuur te kwantificeren en maken we (voor zover mogelijk) een kosten-batenanalyse voor de Nederlandse samenleving vanuit verschillende perspectieven.